Klimaatbestendige herinrichting in Klapwijk

Ons klimaat is aan het veranderen. Daarom werkt de gemeente Pijnacker-Nootdorp voor Klapwijk aan een klimaatbestendige wijk. In november 2020 is gestart met de rioolvervanging en plaatselijke ophoging in Klapwijk. Zo ontstaat er een woonomgeving die ingericht, en voorbereid is op een klimaat met meer en heviger regenbuien en lange droge periodes.

Met het aanpakken van de riolering is er meteen de kans om de openbare ruimte opnieuw in te richten, zowel boven- als ondergronds. Een goed moment om alvast in te spelen op ontwikkelingen in de nabije toekomst.

Voor de herinrichting van Klapwijk heeft de gemeente gekozen om de Sky Park van de Deense fabrikant Focus Lighting toe te passen.
Dit armatuur is zowel stijlvol als toegankelijk en zorgt zowel overdag als ’s avonds voor een aangename sfeer in de wijk. Door de indirecte lichtbron kent het armatuur geen verblinding en heeft het een zeer hoog lichtcomfort.

Nobralux heeft het lichtontwerp voor de eerste fase van dit project gemaakt en Pilkes zal zorgdragen voor de vakkundige installatie van de armaturen.
De vervolgfases zijn momenteel in voorbereiding en het ligt in de lijn der verwachtingen dat de komende jaren de Sky park steeds vaker zal (ver)schijnen in Klapwijk.

Voor de industriegebieden van de gemeente Pijnacker-Nootdorp levert Modernista al het Essenze armatuur van de Spaanse fabrikant Setga.

door Mieke Slingerland

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl