Top drie projecten in samenwerking met Swarco

Swarco neemt het beheer en onderhoud van de openbare ruimte professioneel en duurzaam uit handen. Modernista hecht veel waarde aan goede samenwerking, dit vormt de basis van een succesvol project. Swarco is zo’n waardevolle partner van Modernista. We hebben samen aan diverse projecten gewerkt waarvan we graag 3 projecten met jullie delen.

Project 1
Herestraat Groningen met de Lowlander

De binnenstad van Groningen bruist 24/7. Dat brengt volop reuring en ook een aantal aandachtspunten met zich mee. De juiste openbare verlichting bijvoorbeeld, die straten functioneel en tegelijkertijd sfeervol verlicht, zonder bewoners of beveiligingscamera’s te hinderen.

“Wij zochten dus een armatuur dat zowel functioneel is als ook sfeerverlichting biedt, zonder dat er lichthinder wordt veroorzaakt. Boven winkels en horeca wonen immers vaak mensen. De oplossing hebben wij gevonden in het armatuur Lowlander, dat speciaal voor de Nederlandse markt is ontwikkeld door de Spaanse fabrikant Setga”, aldus Zlatko Misic, technisch specialist OVL bij de Gemeente Groningen.

‘Wij selecteren onze leveranciers met zorg. We willen fijne contacten met hen onderhouden en goede garantievoorwaarden krijgen.”

Project 2
Winkelcentrum Meijhorst met de NYX

Winkelcentrum Meijhorst is volledig vernieuwd, maar ook de oude parkeerterreinen zijn gerenoveerd. De stedenbouwkundige van de Gemeente Nijmegen had een duidelijk idee bij de verlichting: Een vriendelijke, toegankelijke omgeving rondom het winkelcentrum. Een plek die beter aansloot bij de direct omliggende woningen.

Om een prettige omgeving te creëren is er gekozen voor de armaturenfamilie NYX van Focus Lighting. De NYX armaturen hebben een hele vriendelijke uitstraling en geven zeer comfortabel licht. Dit maakt dat het gebied een hele prettige en toegankelijke uitstraling krijgt. De armaturen zijn vakkundig geplaatst door Swarco.

Project 3
Grave, RTF in De Nood armaturen

Het historische centrum van Grave heeft een intieme sfeer: monumentale geveltjes, smalle straatjes en kleine pleintjes. De gemeente doet er samen met ondernemers en bewoners alles aan om deze sfeer vast te houden.

Sfeerbepalend voor Grave zijn ook de lantaarns. In het verleden is er gekozen voor een koperen Oudhollands model, zowel op de lichtmasten als bij de gevelarmaturen. Het was echter wel tijd voor een duurzamer alternatief voor de huidige verlichting. Aan Swarco heeft de gemeente Land van Cuijk gevraagd om te onderzoeken welke mogelijkheden hiervoor voorhanden waren.

Modernista heeft een speciaal aangepaste led-unit gepresenteerd aan de gemeente die door Swarco gemonteerd is in de bestaande armaturen. Met deze duurzame oplossing zijn de klassieke straatlantaarns weer klaar voor de toekomst.

door hester

Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen? Meld je aan voor de Highlight

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.