Woongebieden

Entree, Hoef en Haag

De ontwikkeling van Hoef en Haag, gelegen aan de rand van Vianen, krijgt steeds meer vorm. De eerste woningen werden opgeleverd in januari 2017 en inmiddels was het tijd om een duidelijke entree naar de wijk te realiseren.

Het ontwerp van Hoef en Haag is geïnspireerd op het dorpse karakter van vestingstadjes en de lintbebouwing in de omgeving. Historische elementen, zoals oude knotwilgen, een boomgaard, of een oude boerderij, zijn zoveel mogelijk behouden gebleven.

Entree Hoef en Haag met armatuur CHP

Een belangrijk aspect van de ontwikkeling van Hoef en Haag is de aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte, waarbij SVP en Haver Droeze al vele jaren betrokken zijn. Om een duidelijke entree voor de wijk te creëren, is er gekozen om deze te verlichten met de armaturen CHP. Deze moderne interpretatie van de historische Argandlamp biedt bewoners en bezoekers een warm welkom en versterkt de identiteit van het dorp.

CHP-serie

De CHP-serie, ontworpen door de Spaanse architect Jesús Fole, is een eerbetoon aan de Argandlamp, een revolutionair ontwerp uit de 18e eeuw. Ze mixen het beste van vroeger en nu: ze zien er zowel klassiek als modern uit, en gebruiken de nieuwste technieken.

De technische specificaties van de CHP-serie benadrukken de aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit. Met behuizingen gemaakt van roestvast staal, voorzien van duurzame led-technieken. De armaturen zijn bestand tegen corrosieve omstandigheden en voorzien van een hoge stof- en waterdichtheidsklasse. Dit maakt ze niet alleen geschikt voor Hoef en Haag, maar ook voor kustgebieden en andere uitdagende omgevingen.

Aan weerszijden van de Meanderbrug zijn twee CHP armaturen aan een mast geplaatst. Zo is er een unieke entree ontstaan waar de balans tussen oud en nieuw, net zoals in het dorp, zichtbaar is.

Opening meanderbrug. Foto: Gert-Jan van der Vlis
Opening Meanderbrug. Foto: Gert-Jan van der Vlis

Ontwerp door SVP architectuur en stedenbouw

SVP kenmerkt zich door het doel alles en iedereen met elkaar te verbinden.

Website van partner

Advies door Haver Droeze

Adviesbureau Haver Droeze staat al ruim 30 jaar voor planning en vormgeving van de stedelijke en groene ruimte.

Website van partner

Locatie

Hoef en Haag, Nederland

Bekijk locatie op de kaart

Toegepaste producten bij dit project

CHP

De Setga CHP serie is een complete familie van armaturen voor zowel mast-, overspanning- als wandmontage. In dezelfde vormgeving is de MCHP de compactere variant. Hiermee kan de openbare ruimte eenduidig ingericht worden. Het design bevindt zich op het snijvlak van klassiek en modern.

Bekijk product

Specificaties

 • Fabrikant SETGA
 • Materiaal
 • Toepassing

Co-creatie mogelijkheden

 • Afwerking in kleur
 • Coating voor zeeklimaat
 • Hoger dan CRI 80
 • Hoger en lager dan 3000K
 • Hoger en lager licht output
 • Integratie van een OLC
 • Integratie van een sensor
 • Licht naar achter afschermen
 • Verschillende optieken

Andere projecten in Woongebieden

Armatuur Space in de gemeente Utrecht

De openbare verlichting in dorpen en steden is van groot belang. De juiste verlichting langs wegen en bijvoorbeeld in parken zorgt namelijk niet alleen...

Dennenlaan, Zwanenburg

Hortus, Almere

Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen? Meld je aan voor de Highlight

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.