Verblijfsomgevingen

Paperclip sportcomplex, Utrecht

Aan de rand van het Leidsche Rijn Park, ligt sportcomplex de Paperclip. Naast de standaard sportvoorzieningen heeft de sporthal een klimmuur en een elektrisch bedienbare slagkooi voor honk- en softbal.

Modernista heeft voor het complex de Space mogen leveren van onze Deense fabrikant Focus Lighting.

Space

Het armatuur biedt uitstekende prestaties in alle opzichten. Het ontwerp van de Space heeft een vriendelijk, elegant en menselijk karakter en sluit aan bij moderne en oudere architectuur. Door de innovatieve combinatie van indirect en direct licht biedt de Space een comfortabele verlichting. Overdag is het armatuur transparant en ’s nachts creëert de Space een aangename leefruimte met levendige verlichting, zonder de donkere lucht te verstoren.

De armaturen zijn inmiddels vakkundig geplaatst door Croonwolter&dros. In de wijk Leidsche Rijn heeft Modernista al eerder de Space mogen leveren, maar dit project is extra bijzonder. Dit is namelijk één van de eerste projecten waar de Space ongecoat en geanodiseerd is toegepast. Dit heeft een flink aantal voordelen qua duurzaamheid.

Paperclip sportcomplex in Utrecht met armatuur Space

Duurzame keuze

Het geanodiseerde aluminum kent een zeer hoge corrosiebestendigheid en kan ongecoat toegepast worden, ook in gebieden dicht bij de kust. Met het oogpunt op duurzaamheid is het aantrekkelijk om te werken met ongecoate armaturen. Dit betreft deels de impact op het milieu door de chemicaliën van de coating, maar ook het verwijderen van een coating bij einde levensduur. Dit maakt ongecoate armaturen uitermate duurzaam en geschikt voor hergebruik.

Lees meer over deze techniek.

Daar komt bij dat het ongecoate materiaal een prachtige, stoere en robuuste uitstraling heeft, wat uitstekend past bij de locatie.

Installatie door Croonwolter&dros

Met kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden.

Website van partner

Locatie

Paperclip sportcomplex, Utrecht

Bekijk locatie op de kaart

Toegepaste producten bij dit project

Space

Space koppelt efficiƫnte lichttechniek aan comfortabel licht door gebruik te maken van zowel direkte als indirekte reflectietechnieken.

Bekijk product

Specificaties

 • Fabrikant Focus Lighting
 • Materiaal Gietaluminium en UV stabiel polycarbonaat
 • Toepassing Woon- en winkelgebieden. Parken en pleinen.

Co-creatie mogelijkheden

 • Afwerking in kleur
 • Coating voor zeeklimaat
 • Hoger dan CRI 80
 • Hoger en lager dan 3000K
 • Hoger en lager licht output
 • Integratie van een OLC
 • Integratie van een sensor

Andere projecten in Verblijfsomgevingen

Rijnhavenkade Alphen aan den Rijn Oceanic bolder armatuur

Rijnhavenkade, Alphen aan den Rijn

Langs de Rijnhavenkade zijn lage RVS bolders geplaatst, de Oceanic van Setga. Het grote voordeel van een laag verlichtingsarmatuur is dat de zichtlijn naar...

Keerkring Amersfoort

Mr. J.H. de Pont plein

Blijf op de hoogte van duurzame ontwikkeling met onze nieuwsbrief

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.