Retrofit

Station, Voorburg

In het gebied rondom het station Voorburg is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om het een aantrekkelijk entree van de gemeente te laten zijn. Helaas bleken de destijds geplaatste lichtzuilen voor problemen zorgen. De beheerder van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft aan ons gevraagd om na te denken over een oplossing.

Om deze oplossing uit te werken hebben we het lichtelement van de lichtzuil naar onze leverancier Setga in Spanje gestuurd en zij hebben vervolgens gewerkt aan een goede oplossing.

Vochtbestendig

Een van de grote uitdagingen was dat een beperkte mate van vochtintreding in de lichtzuil niet te voorkomen was, maar dit mocht natuurlijk geen negatieve invloed hebben op de levensduur van de lichtbron.

Uiteindelijk heeft Setga, in samenwerking met Modernista, een IP66 lichtunit voor in de bestaande behuizing ontwikkeld. Het juiste lichtresultaat kon behouden blijven met slechts 8 leds en een verbruik van 10W. Met het retrofit binnenwerk zijn de problemen verholpen en wordt er ook nog eens extra energie bespaard.

Het betrof 54 retrofit-units voor de HESS City Elements en zijn deze ruim 1,5 jaar geleden door PCO geplaatst. Sindsdien brandt de verlichting weer zonder problemen.

Retrofit led-unit

De retrofit led-unit is een compleet binnenwerk voor een armatuur, inclusief driver, leds en lenzen. Deze unit maakt het mogelijk om de conventionele verlichtingsbron te vervangen voor een led-oplossing. De wijze van montage, het aantal led-units en de keuze voor de lenzen is afhankelijk van de behuizing en toepassing van de bestaande armaturen waar de retrofit led-unit in geplaatst gaat worden.

Download de brochure ‘Retrofit oplossingen’

Installatie door PCO.infra

PCO.infra ontwerpt en realiseert alle installaties op het gebied van openbare verlichting, camerasystemen en verkeersregelsystemen voor profit en non-profit organisaties.

Website van partner

Locatie

Station Voorburg, Stationsplein, Voorburg, Nederland

Bekijk locatie op de kaart

Toegepaste producten bij dit project

Retrofit led-unit

De retrofit led-unit is een compleet binnenwerk voor een armatuur, inclusief driver, leds en lenzen om de conventionele verlichtingsbron te vervangen voor een led-oplossing.

Bekijk product

Specificaties

  • Fabrikant SETGA
  • Materiaal Geëxtrudeerd aluminium en RVS
  • Toepassing Kan overal toegepast worden

Co-creatie mogelijkheden

  • Hoger en lager dan 3000K
  • Hoger en lager licht output
  • Integratie van een OLC

Andere projecten in Retrofit

Centrum Haarlem Heritage Modernista

Centrumgebied, Haarlem

De klassieke Spaarne- en Patrimonium armaturen, kenmerkend voor de gemeente Haarlem, zijn door Modernista geüpgraded naar een LED variant.

Vroondaal den haag Armatuur Dune en retrofit

Vroondaal, Den Haag

Retrofit, gemeente Haarlem

Vraag onze prijslijst op voor ons assortiment 'retrofit oplossingen'

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Vul je e-mailadres in en ontvang de digitale brochure direct in je mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.