Verblijfsomgevingen

Een mooie, goed ontworpen buitenruimte heeft een grote impact op de beleving van een stad, dorp of landelijk gebied en vergroot het gevoel van welzijn. Straatverlichting speelt daarbij een belangrijke rol. Wij helpen gemeenten, (landschaps)architecten en ontwikkelaars te kiezen voor de juiste, duurzame led-straatverlichting.

Duurzame straatverlichting

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen Modernista. Het speelt voor ons een rol bij de techniek van een product: daarom werken wij met led-verlichting. Maar wij kijken ook naar de samenstelling van een product. Waar komen de gebruikte grondstoffen vandaan en lenen die zich eventueel voor hergebruik? Circulair inkopen is voor ons vanaf de oprichting van ons bedrijf volkomen vanzelfsprekend geweest.

Sticks 3000 bij Amsterdam UMC, locatie AMC

Wij doen dat niet vanwege aanbestedingswensen, maar omdat wij duurzaam willen ondernemen en geloven dat wij allemaal kunnen bijdragen aan een betere wereld: mooi voor ons én voor de generaties na ons. Wij helpen onze opdrachtgevers de footprint van hun keuzes inzichtelijk te maken en denken mee over de manier waarop materialen en verlichting duurzaam inzetbaar zijn.

 

Straatverlichting in verblijfsomgevingen

De juiste openbare verlichting creëert een veilige en prettige leefomgeving. Straatverlichting heeft in de afgelopen jaren de nodige technische ontwikkelingen doorgemaakt. Er is bijvoorbeeld led-straatverlichting op de markt gekomen en er zijn steeds meer ontwikkelingen op het gebied van duurzame straatverlichting. Al deze technieken dragen bij aan duurzaam ingerichte openbare ruimtes, waar het plezierig leven en verblijven is.

Lees meer over Circadionic

Bewuste keuzes

Wij werken uitsluitend met Europese fabrikanten. Onze leveranciers ontwikkelen armaturen met de modernste technologieën. Deze worden afgestemd op de wensen van onze opdrachtgevers én op de toekomst. Wij zorgen voor duurzame straatverlichting die niet wordt uitgefaseerd. Zo zijn de gekozen armaturen ook over vele jaren nog altijd leverbaar.

Meer weten over duurzame verlichting bij verkeerswegen?

Bekijk onze projecten in verblijfsomgevingen

Grote markt, Haarlem

Armatuur Turn, Focus Lighting

Sfeervol stadspark in Almere

Setga FLR duurzame lichtmast

Floriade

Winkelcentrum Meijhorst met NYX armatuur

Winkelcentrum Meijhorst, Nijmegen

Armatuur Space in de gemeente Utrecht