Beter en energiezuiniger straatbeeld met Essenze

Essenze is een multifunctioneel led-armatuur van de Spaanse fabrikant Setga, met een zeer hoge mate van duurzaamheid en circulariteit. Het armatuur is uitermate geschikt bij vervangingstrajecten van conventionele verlichting. Speer Infra maakt hiervan graag gebruik en krijgt de armaturen geleverd door Modernista.

Speer Infra uit Naarden is specialist op het gebied van de aanleg en het onderhoud van openbare verlichting. “Duurzaamheid, nieuwe lichttechnieken en energiebesparende oplossingen maken dat ons vakgebied voortdurend in beweging is”, aldus Stef Feeleus, werkvoorbereider bij Speer Infra. “In de afgelopen vier jaar hebben wij een prettige relatie opgebouwd met het bedrijf Modernista, waarmee we bijvoorbeeld in Amsterdam al onze retrofit-oplossingen verwezenlijken. We zijn blij met een partner als Modernista, die ons daarnaast ook de duurzame en circulaire armatuur Essenze leveren.”

Essenze

De Essenze is een multifunctioneel led-armatuur van de Spaanse fabrikant Setga, dat een hoge mate van duurzaamheid en circulariteit kent. Behalve een forse besparing op de energiekosten zorgt dit armatuur voor een mooie gelijkmatige en verticale verlichting met als resultaat een prettige verlichtte leefomgeving. “Wij plaatsen de Essenze veel in Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouderkerk aan de Amstel en af en toe ook in Diemen”, aldus Stef. “De Essenze wordt gebruikt op doorgaande wegen en op hoofdwegen door de verschillende wijken heen. We plaatsen ze op masten van circa zes meter hoog en de armaturen vormen vaak de vervanging van bestaande, conventionele verlichting. De nieuwste led-technologie zorgt voor een beter en mooier straatbeeld, wat ook nog eens een veilig gevoel geeft in donkere dagen.”

Benieuwd of de Essenze passend is voor uw project?

Circulair

Alle producten in het portfolio van Modernista maken gebruik van duurzame led-techniek. Ze worden bovendien vervaardigd met materialen die zich goed lenen voor hergebruik. Dit geldt ook zeker voor het Essenze armatuur. Om het hergebruik te borgen neemt Setga de armaturen bij einde levensduur graag retour. Daarnaast zijn alle componenten van het armatuur middels schroeven los te halen en zijn alle onderdelen van de lichtmast zodanig ontwikkeld dat ze eenvoudig te demonteren zijn. “Onze installateurs werken heel graag met deze armaturen”, aldus Stef. “De Essenze is compact en niet te zwaar: dat werkt heel prettig.”

Stef is ook te spreken over de oplossing die Modernista biedt, wanneer omwonenden klagen over inschijning. “We krijgen gelukkig heel weinig klachten. Maar als bewoners last hebben van inschijning lossen we dat gemakkelijk op met front- en backlightcontrollers van Modernista. Daarmee is de klacht snel verholpen.”

door hester

Bekijk de meest toepasbare en duurzame armaturen in onze catalogus

+3185 876 95 71
info@modernista.nl