Slimme openbare verlichting in gemeente tilburg

Openbare verlichting voor de buitenruimte

 

Een mooie, goed ontworpen buitenruimte met openbare verlichting heeft een grote impact op de beleving van stad, dorp of landelijk gebied en vergroot het algehele welzijn. Modernista levert duurzame verlichtingsarmaturen voor representatieve en/of functionele buitenruimten. Hiervoor biedt Modernista, dat met een klein team aan grootse projecten werkt, een collectie armaturen van Europese fabrikanten aan. 

Slimme openbare verlichting in de gemeente Tilburg
Setga Lined stationverlichting
Hoogstraat Nijmegen Infinitum en Tablet

Voordelen van openbare led verlichting

Voor ieder verlichtingsvraagstuk hebben wij een kwalitatief hoogwaardige, duurzame en doordachte oplossing. Vaak met producten uit de bestaande collecties, soms met een op maat gemaakt product.

In tegenstelling tot traditionele openbare straatverlichting, kan met led verlichting gemiddeld 50% aan energie bespaard worden. Daarnaast heeft led verlichting een langere levensduur dan conventionele verlichting, en daarom is het niet alleen een duurzame, maar ook slimme keuze.

Inmiddels hebben wij voor meer dan 80 gemeentes de armaturen voor openbare verlichting mogen leveren.

Openbare verlichting in Nederland

Verduurzaming is op dit moment wereldwijd dé grootste maatschappelijke uitdaging. De Rijksoverheid heeft als doelstelling: een volledig circulaire economie in Nederland in 2050. Deze doelstelling is noodzakelijk als we de wereld leefbaar willen houden. Om dit te realiseren dienen nu al de meest duurzame en circulaire keuzes gemaakt te worden.

Er staan in Nederland zo’n 1,3 miljoen verlichtingspunten, waarvan de meerderheid nog met conventionele verlichting uitgevoerd is. Alle producten in ons portfolio zijn voorzien van duurzame led techniek en worden vervaardigd met materialen die zich goed lenen voor hergebruik.

Zo zorgen we dat Nederland op een zo duurzaam mogelijke manier verlicht wordt.

Modernista verlicht Nederland op duurzame wijze

Modernista heeft ondertussen al meerdere projecten succesvol mogen afronden in verschillende gemeentes door heel Nederland. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de slimme verlichting die we hebben geplaatst in de gemeente Tilburg. Of de Sint Annastraat in Nijmegen waar Modernista het Way armatuur leverde van Focus Lighting dat perfect past op de speciaal voor dit project ontworpen lichtmasten van Nedal. Het straatbeeld is aanzienlijk verbeterd en bovendien ervaren de bewoners hierdoor meer rust wat weer zorgt voor een prettige woonomgeving. 

Bekijk onze projecten
Focus Lighting Space
RVS lampenkap Setga
Setga Essenze
Setga Lowlander mast armatuur

Welke armaturen voor de openbare ruimte kunnen wij bieden?

Producten voor de openbare ruimte hebben een economische levensduur van minimaal 25 jaar. Bij de ontwikkeling van onze producten kijken we onder meer naar het design, de beheerslast, de herkomst en herbruikbaarheid van materialen en natuurlijk naar de technische kwaliteit. Alleen op die manier draagt verlichting daadwerkelijk bij het welzijn; nu én in de toekomst.

Modernista levert passende openbare verlichting. Met onze deskundigheid en in samenwerking met de aan ons gekoppelde fabrikanten van armaturen helpen we gemeenten, (landschaps-) architecten, stedenbouwkundigen en ontwikkelaars om de ontwerpen tot uitvoering te brengen.

Bekijk onze producten

openbare verlichting Sint Annastraat Nijmegen

Gebruik onderstaand formulier voor al uw vragen of opmerkingen over ons, onze producten of uw project.

  • Hidden
  • * Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.