Retrofit

Waarom iets nieuws kopen wanneer een tweede leven ook tot de mogelijkheden behoort? Met onze retrofit-oplossingen vervangen we het binnenwerk van bestaande armaturen voor een led-oplossing. Zo wordt er energie bespaard, zonder materiaal te verspillen.

Veel gemeentes hebben de doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Het vervangen van alle straatverlichting door led is hier een belangrijk onderdeel van. Daarnaast worden met ingang van februari 2023 geen fluoriscentie lampen meer geproduceerd. Voor de beheerders van de Openbare Verlichting is het verdwijnen van de PLL-lamp ook het moment om te denken aan een duurzame oplossing.

Download de brochure 'Retrofit oplossingen'
Retrofit verkeerswegen
Retrofit Amsterdam

Modernista levert retrofit led-units als duurzame oplossing

Voor deze situaties ontwikkelen we op het verzoek van de gemeente of installateur een retrofit oplossing. Met een retrofit unit is het mogelijk om bestaande armaturen om te zetten in een led-armatuur zonder dat het gehele armatuur vervangen moet worden.

De retrofit led-unit is een compleet binnenwerk voor een armatuur, inclusief driver, leds en lenzen. De wijze van montage, het aantal led-units en de keuze voor de lenzen is afhankelijk van de behuizing en toepassing van de bestaande armaturen waar de retrofit led-unit in geplaatst gaat worden.

In dit artikel is meer lezen over de energietransitie in Amsterdam. Waar, op een succesvolle wijze, de bestaande verlichting wordt voorzien van een energiezuinige lichtbron.

Voordelen van onze retrofit led-units

• Duurzame oplossing
• Zeer eenvoudig en snel te plaatsen
• IP66
• Identieke lichtuittreding t.o.v. de conventionele variant
• Snelle levering
• Made in Europe

Voor een groot deel van het assortiment van de Indal / Industria armaturen, maar ook voor de armaturen van Schreder, SILL, Philips en HESS stellen we led-units beschikbaar. Dit assortiment breidt zich in een rap tempo steeds verder uit.

Meer weten over onze duurzame oplossingen?

Samenwerking installateur

Aan de hand van een grondige analyse van het conventionele armatuur bepalen we hoe we een eenvoudig, op de mast, te monteren led-unit kunnen maken. Deze led-unit gaat uit van een identieke lichtdistributie ten opzichte van het conventionele armatuur en is voorzien van een eigen, in het bestaande armatuur getest, koellichaam.

Bij iedere stap om te komen tot een nieuwe led-lichtbron is de installateur nauw betrokken. Het uitwisselen van de armaturen moet veilig en efficiënt gebeuren en dan is praktijkervaring enorm relevant. Door de kennis van de installateur te benutten bij het ontwerp kunnen de units binnen een kwartier of nog sneller op de mast uitgewisseld worden.

Bekijk meer productspecificaties

Bekijk onze projecten met retrofit-units

Retrofit, gemeente Haarlem

Led-vervanging Gemeente Amsterdam

Centrum Haarlem Heritage Modernista

Centrumgebied, Haarlem