Een sfeervol nieuw centrum voor Made, gemeente Drimmelen

Voor de herinrichting van het dorp Made is er speciale aandacht voor lichtcomfort en voor het creëren van logische routes door goede oriëntatie verlichting.

Voor de gemeente Drimmelen is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan met de gerealiseerde herinrichting van het centrum van het dorp Made. De visie voor het nieuwe plan was een centrum dat fungeert als kloppend hart, met aantrekkingskracht op zowel bewoners, bezoekers, bestaande en nieuwe ondernemers. Bureau Aura heeft het ruimtelijk ontwerp gemaakt waarbij dorpse gezelligheid en een moderne uitstraling samenkomen.

Het lichtontwerp is gerealiseerd door Ronald Gijzel van Nobralux. Sfeer en identiteit stonden centraal waarmee hij streefde naar het vergroten van het bezoekers gemak en het creëren van een ‘huiskamer voor alle inwoners van Made’. Met een slimme lichtroute wordt er gestimuleerd om gebruik te maken van steegjes en parkeervoorzieningen.

De Marktstraat in Made kenmerkt zich door monumentale bomen, leilindes, welke het zicht ontnemen van de voorzieningen. Om deze reden is gekozen van een hoog/laag mast waardoor aan beide zijdes van de bomen goed verlicht kan worden. Met deze oplossing is er een fijne verlichte straat om doorheen te lopen of te rijden.

Speciale aandacht was er dus voor lichtcomfort en voor het creëren van logische routes door goede oriëntatie verlichting. Om dit te realiseren heeft Modernista de Lowlander paaltop- en mast armaturen mogen leveren van de Spaanse fabrikant Setga. Het bijzondere armatuur is kwalitatief hoogwaardig met een moderne uitstraling, geplaatst op specifiek voor dit project ontworpen masten van PMF. De armaturen zijn voorzien van twee lichtbronnen. Een lichtbron voor het functionele licht op de weg. De tweede en bovenste lichtbron heeft een decoratief karakter en zorgt voor oriëntatie licht en duiding van de looproute door het centrum.

De firma Heijmans heeft in opdracht van Den Ouden de verlichting geplaatst en geïnstalleerd, en hiermee is het nieuwe sfeervolle centrum van Made gerealiseerd.

door Mieke Slingerland

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Hidden
  • * Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.