Nieuw centrumplan voor Made, gemeente Drimmelen

In nauwe samenwerking met PMF en Modernista is het verlichtingsplan van Nobralux voor het centrumgebied in Made tot stand gekomen.

Het nieuwe centrumplan voor Made, gemeente Drimmelen heeft de versterking van de attractiviteit en de economische vitaliteit tot doel. Om dit te bereiken heeft Droogh Trommelen en Partners in opdracht van de gemeente een grondige analyse uitgevoerd in samenwerking met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Aan Aura, stad en landschap is gevraagd om te komen tot een nieuw ruimtelijk ontwerp en aan Studio.nlx (onderdeel van Nobralux) is gevraagd om het verlichtingsplan uit te werken.

In nauwe samenwerking met PMF stalen masten en Modernista is het verlichtingsplan van Nobralux tot stand gekomen waarin zowel het paaltop- als mast armatuur Lowlander van Setga wordt toegepast op specifiek voor dit project ontworpen masten van PMF. Bij de ontwikkeling van het plan voor de verlichting stond het creëren van een uniek, onderscheidend en toegankelijk centrum centraal. Gestreefd wordt immers naar een centrum dat fungeert als kloppend hart, dat aantrekkingskracht heeft op zowel bewoners als bezoekers en een gunstig vestigingsklimaat biedt voor bestaande en nieuwe ondernemers. Speciale aandacht was er dus voor lichtcomfort en voor het creëren van logische routes door goede oriëntatie verlichting. Het filmpje geeft een goede impressie van de nieuwe inrichting: centrumplan Made.

De komende periode gaat Heijmans zorg dragen voor het plaatsen en installeren van de mast-armatuur combinaties.

door Mieke Slingerland

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Hidden
  • * Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.