Nieuwe led-verlichting voor Leeuwarden

In Leeuwarden is gekozen om de bestaande conventionele verlichting in de binnenstad te gaan vervangen voor het led-armatuur Sky van de Deense fabrikant Focus Lighting.

In het centrum van Leeuwarden zijn een aantal nieuwe led-armaturen op proef geplaatst ter vervanging van de bestaande conventionele verlichting. Nadat deskundigen vanuit verschillende disciplines de verlichting aanschouwd hebben is gekozen om de bestaande conventionele verlichting in de binnenstad te gaan vervangen voor het led-armatuur Sky van de Deense fabrikant Focus Lighting.

Zowel het mast armatuur Sky Park als het wandarmatuur Sky Wall zal toegepast worden. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande lichtpunten. Voor het wandarmatuur is in overleg met de gemeente Leeuwarden een speciale uithouder ontwikkeld welke de afstand tussen de wand en het armatuur iets verder vergroot.

Voor de gemeente was de combinatie van comfortabel licht, circulariteit en prijsstelling doorslaggevend. Vanaf 2020 zullen de nieuwe armaturen geïnstalleerd worden.

Focus Lighting wordt door Modernista exclusief vertegenwoordigd op de Nederlandse markt.

door Mieke Slingerland

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Hidden
  • * Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.