Woongebieden

Dommelen

Sfeervol en toekomstbestendig winkelcentrum De Belleman

Burobol heeft in opdracht van en in samenwerking met de winkeliersvereniging Belleman en Gemeente Valkenswaard gewerkt aan een sfeervol en toekomstbestendig winkelcentrum. Hierbij is onder meer gekeken naar de uitstraling, bereikbaarheid, parkeerbehoefte, logistieke behoefte voor bevoorrading en het verhelpen van wateroverlast. Ook verlichting speelt een belangrijke rol bij de beleving rondom het winkelcentrum.

Bij de herindeling is goed gekeken naar een aantrekkelijke buitenruimte die helemaal klaar is voor de toekomst. Voor de verlichting rondom het winkelcentrum is er gekozen om de Sky Park van de Deense fabrikant Focus Lighting toe te passen, welke Modernista heeft mogen leveren.

Tijdloos armatuur

De Sky Park is zowel stijlvol als toegankelijk en zorgt zowel overdag als ’s avonds voor een aangename sfeer. Door de indirecte lichtbron kent het armatuur geen verblinding en heeft het een zeer hoog lichtcomfort. De Sky Park is een logische keuze voor dit project waarbij toekomstbestendigheid een belangrijke drijfveer is. Sky Park is niet alleen qua vormgeving natuurlijk een enorm tijdloos armatuur, maar Focus Lighting ontwikkelt armaturen met de modernste technologieën en stemt de producten af op de wensen van de opdrachtgever en de toekomst. Daarnaast faseren we onze producten niet uit en is het dus over vele jaren nog altijd leverbaar.

Sfeervol resultaat

Nijkamp en Heijmans hebben inmiddels de armaturen vakkundig geplaatst in de kleur silver grey met een symmetrisch optiek. De betrokkenheid van de winkeliers bij de renovatie was groot en ze zijn blij met het eindresultaat. De omgeving rondom het winkelcentrum heeft een sfeervolle en prettig verlichtte uitstraling gekregen.

Installatie door Nijkamp Aanneming

Nijkamp levert totaaloplossingen op het gebied van energiedistributie en is gespecialiseerd in warmte-koude systemen, installatietechnieken en openbare verlichting- en verkeersregelsystemen.

Website van partner

Installatie door Heijmans

Heijmans Infra richt zich op het aanleggen, verbeteren en onderhouden van weginfrastructuur en openbare ruimte in Nederland; inclusief bijbehorende installaties en locatie gebonden objecten.

Website van partner

Ontwerp door Burobol

Burobol ontwerpt buitenruimte.

Website van partner

Locatie

Dommelen, Valkenswaard, Nederland

Bekijk locatie op de kaart

Toegepaste producten bij dit project

Sky Park

De Sky Park van Focus Lighting is een minimalistisch en evenwichtig vormgegeven armatuur met een zeer hoog lichtcomfort door indirecte lichttechniek. 

Bekijk product

Specificaties

 • Fabrikant Focus Lighting
 • Materiaal Gietaluminium en UV stabiel polycarbonaat
 • Toepassing Woongebieden, parken en pleinen

Co-creatie mogelijkheden

 • Afwerking in kleur
 • Coating voor zeeklimaat
 • Hoger dan CRI 80
 • Hoger en lager dan 3000K
 • Hoger en lager licht output
 • Integratie van een OLC
 • Integratie van een sensor
 • Licht naar achter afschermen
 • Opalen afscherming

Andere projecten in Woongebieden

Slimme openbare verlichting in de gemeente Tilburg

Slimme verlichting in de gemeente Tilburg

Gesloten gordijnen, rommel naast de vuilcontainers en voorzieningen die dringend toe waren aan onderhoud. Het Pater van den Elsenplein in Tilburg heeft jarenlang geen...

Keerkring Amersfoort

Lowlander paaltop armatuur in Zuiderveld Nijmegen

Woonwijk Zuiderveld, Nijmegen

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl