Architecturale verlichting

Looiershof, Rotterdam

De Looiershof is een pand uit 1910 welke gebouwd is als pakhuis voor leerlooierij Kaufmann en is gelegen langs de Westzeedijk in Delfshaven. In 2001 is het volledig getransformeerd tot diverse loftappartementen. Dit is ook dé plek waar Modernista in 2010 is opgericht.

Het pand heeft een combinatie van moderne en historische architectuur waar de productfamilie LUP, uitstekend bij aansluit. De armaturen in deze serie zijn verkrijgbaar in meerdere formaten voor gebouwgebonden toepassingen bestaande uit plafondopbouwarmaturen en wandarmaturen. En zijn zowel directstralend verkrijgbaar als in een combinatie van direct- en indirectstralend.

Door middel van de afgesloten entree aan de voorzijde kom je op het binnenterrein waaruit de woonverdiepingen te bereiken zijn. Op de voorgevel van het gebouw zijn wandarmaturen geplaatst waarbij het licht zowel naar boven als naar beneden wordt geprojecteerd waardoor het licht enerzijds de fraaie houten dakgoot aanlicht en anderzijds door het strijklicht de textuur van de toegepaste gele baksteen mooi naar voren komt. In het binnenterrein, bij de woningen en de loopbruggen is er uitsluitend gewerkt met licht naar de beneden, zodat de entree van de woningen en het looppad naar de woningen toe goed verlicht is.

Opdrachtgever door Kristal Real Estate

Website van partner

Installatie door Mainstaete groep

Website van partner

Locatie

Looiershof, Rotterdam, Nederland

Bekijk locatie op de kaart

Toegepaste producten bij dit project

LUP

LUP omvat een serie plafondopbouwarmaturen en wandarmaturen die zowel directstralend als in een combinatie van direct- en indirectstralend verkrijgbaar zijn.

Bekijk product

Specificaties

  • Fabrikant LAMP Lighting
  • Materiaal Gietaluminium
  • Toepassing Gebouwgebonden toepassingen

Co-creatie mogelijkheden

  • Aanpasbaar lengte/breedte
  • Afwerking in kleur
  • Hoger en lager dan 3000K
  • Hoger en lager licht output
  • Verschillende optieken

Andere projecten in Architecturale verlichting

Bauline Led lijn

Poortgebouw RWZI

Met het nieuwe gebouw aan de Brailledreef krijgt de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) een duidelijk gezicht naar de stad.

Architecturale verlichting van het Museum Voorlinden Wassenaar

Museum Voorlinden, Wassenaar

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl