Verblijfsomgevingen

Nieuw armatuur ‘Brigo’ verlicht gemeente Amsterdam

Duurzaamheid, energiebesparing en CO2-reductie zijn belangrijke thema’s binnen gemeenten en openbare verlichting. Ook de gemeente Amsterdam wil de stad volledig duurzaam gaan verlichten en heeft daarom in 2020 een Europese Aanbesteding uitgeschreven voor de vervanging van de huidige armaturen. 

De Brigo armaturen worden toegepast op de meeste wegen op het hoofdnet in de hoofdstad en de naastgelegen fiets- voetpaden. De vervanging van de bestaande armaturen is nodig door storingen, schades, groot onderhoud en nieuwbouw/herprofileringen, maar daarnaast gaat de nieuwe ledverlichting ook bijdragen aan het besparen van energie en reduceren van de Co2 uitstoot voor openbare verlichting en lichtkunst, stadsilluminatie en decoratieve verlichting.

Brigo armatuur

Het armatuur is er in twee maten (klein en groot). De kleine variant is er met 12 en met 24 led. De grote variant wordt uitgevoerd met 24 en 60 led. Tevens zijn er meerdere bevestigingsbeugels beschikbaar voor de Brigo.

Opvallend is de opengewerkte rand langs de zijkant en de minimalistische bovenzijde. Bij het ontwerp is door Setga met speciale aandacht gekeken naar het minimaliseren van materiaalgebruik, naar een goede warmtehuishouding en naar het schoonhouden van het armatuur.

Modernista is ongelofelijk blij met dit mooie driejarige contract. Inmiddels zijn de eerste Brigo armaturen vakkundig geïnstalleerd door Speer Infra in het gebied rondom de Arena.

Het armatuur is speciaal ontwikkeld naar de behoefte van de gemeente Amsterdam maar is natuurlijk ook per direct beschikbaar voor alle Nederlandse gemeenten. Wil je meer weten over het armatuur Brigo, neem dan contact met ons op.

Installatie door Speer Infra BV

Speer Infra is specialist in de aanleg en het onderhoud van openbare verlichting.

Website van partner

Locatie

Johan Cruijff Boulevard 240, 1101 DJ Amsterdam, Nederland

Bekijk locatie op de kaart

Andere projecten in Verblijfsomgevingen

Villa Homerus

Een fraaie combinatie van Sky bolders en Sky paaltop armaturen op een bijbehorende mast zorgen voor de aangename verlichting van Villa Homerus in Almere.

Centrum, Made

Winkelcentrum Gagelhof, Utrecht

Meer weten over het armatuur Brigo?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Hidden
  • * Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.