Sfeervolle verlichting voor Keerkring Amersfoort

Een ontwerp van 6 woonblokken langs het spoor van Amersfoort waarbij industrie en natuur samenkomen. Hierbij zijn de armaturen Way en Sky geplaatst.

SVP architectuur heeft het architectonisch ontwerp gemaakt voor 6 woonblokken langs het spoor in Amersfoort. De spoorzone is een plek waar in het verleden veel industriële activiteiten hebben plaatsgevonden. Om aan te sluiten op dit historische verleden is gekozen voor een industriële uitstraling van de gebouwen. Dit in combinatie met een groene natuurlijke omgeving op een glooiend terrein zorgt het voor een mooie tegenstelling.

Haver Droeze is hier als landsschapsarchitect bij betrokken en heeft onder ander gekozen om de led-verlichting van de Deense fabrikant Focus Lighting toe te passen. Het gaat om de armaturen Way en Sky. De Way is een modern led-armatuur met een tijdloze vormgeving en doet zijn naam eer aan. Het armatuur is voorzien van een oplichtende rand dat zorgt voor een goed oriëntatie licht. Daarnaast is de Sky een minimalistisch en evenwichtig armatuur met een zeer hoog lichtcomfort. De vorm van het armatuur reikt met een gebogen dak naar de lucht en reflecteert het licht naar beneden wat zorgt voor indirecte sfeervolle verlichting.

Inmiddels in het project gerealiseerd en is te zien hoe mooi het is geworden.

door Mieke Slingerland

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Hidden
  • * Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.