Spot on, voor een prettige ontmoetingsplaats

Het project in Tres Cantos, in Madrid, draaide om het vernieuwen van het centrale plein voor het gemeentehuis. Het doel was om de ruimte toegankelijker te maken voor voetgangers en een plek te creëren waar mensen uit de buurt graag samenkomen.

SETGA, de Spaanse leverancier van Modernista, was verantwoordelijk voor het produceren, leveren en plaatsen van nieuwe, energiezuinige led-verlichting. De masten zijn gecombineerd met de veelzijdige Acentual spots waardoor het plein mooi en subtiel verlicht wordt.

Bijzonder aan dit project is de gebruikte COLOURCOMPACT® technologie in de Acentual spots, waarmee op basis van RGBW de kleuren van het licht kunnen worden aangepast. Dit maakt het mogelijk om het plein verschillende sferen te geven afhankelijk van het evenement dat er plaatsvindt, van culturele festiviteiten tot gewoon een gezellige avond buiten.

Duurzame keuzes

De Acentual collectie valt op door zijn vermogen om een hoge gelijkmatigheid te genereren. Het multi-instelbare optische systeem maakt ieder verlichtingsconcept realiseerbaar.

De gebruikte materialen voor de Acentual collectie zijn duurzaam. De behuizing van de Acentual spot bestaat uit gedraaid en geanodiseerd Al 5754 aluminium chassis dat fungeert heat-sink. Door de toepassing van geanodiseerd aluminium is de projector zeer goed bestand tegen corrosie. Het lichtvenster van de armatuur bestaat uit gehard glas, waarbij de ruimte tussen de LED-unit en het glas is afgevuld met argon gas (APS® technologie), waardoor het een hoge weerstand tegen extreme milieuomstandigheden (vocht, vuil) biedt.

Tot slot heeft de vernieuwing van het plein geleid tot een besparing van 60% op de energiekosten voor de straatverlichting.

door Mieke Slingerland

Meer informatie over het duurzaam en sfeervol verlichten van jouw project?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Hidden
  • * Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.