Way armatuur toegevoegd aan assortiment Helmond

De gemeente Helmond gaat het armatuur Way van Focus Lighting toepassen voor het verlichten van het stadscentrum.

Begin 2019 zijn de gemeente Helmond en Modernista met elkaar in gesprek geraakt over een aantal verlichtingsvraagstukken. De gemeente Helmond heeft in het verleden regelmatig conventionele verlichting (Metronomis serie) aan overspanningen toegepast. Met de overgang naar LED en naar smart lighting technologie ontstond de vraag naar vervangende verlichting, met gebruikmaking van de bestaande overspanningen.

De Deense fabrikant Focus Lighting heeft het door haar op de markt gebrachte armatuur Way middels een kleine aanpassing geschikt gemaakt voor plaatsing aan de bestaande LCD overspanningsbeugels van de gemeente Helmond. Hetzelfde Way armatuur bleek tevens een prima alternatief voor de bestaande mastarmaturen.

De vormgeving en het lichtcomfort van het armatuur Way speelden een niet onbelangrijke rol voor de gemeente om voor dit product te kiezen, evenals de mogelijkheid om met slechts één optiek de verschillende straatprofielen van de gemeente goed uit te lichten én de mogelijkheid om het armatuur geschikt te maken voor City Touch, TVI, Luminext en andere Smart Lighting toepassingen.

Onlangs heeft Konings de Way armaturen op de Kanaaldijk in Helmond geplaatst en geïnstalleerd. De komende periode worden verschillende projecten gestart om Helmond verder te verfraaien en zal de Way steeds vaker toegepast worden.

door Mieke Slingerland

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Hidden
  • * Verplicht veld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.