Herinrichting

Stappegoorweg, Tilburg

In oktober 2020 is één van de eerste circulaire fiets- en voetgangerstunnels van Nederland geplaatst. De tunnel verbindt de gebieden Tilburg Centrum en Stappegoor met elkaar. De gemeente Tilburg wil hiermee de doorstroming en veiligheid verbeteren.

Voorheen was dit één van de drukste en meest onveilige kruisingen in Tilburg (Ringbaan Zuid, Stappegoorweg en Trouwlaan). Om dit te verbeteren heeft de gemeente Tilburg een ongelijkvloerse kruising laten realiseren door projectontwikkelaar Dura vermeer. Het bijzondere aan deze tunnel is dat hij in de toekomst te demonteren is en op een andere locatie ingezet kan worden. Dit kan zijn als tunnel, maar ook bijvoorbeeld in de vorm van een bergingsbassin.

Modernista heeft samen met de MSI-Sign Groep het armatuur voor de tunnel mogen leveren. De keuze is gevallen op het Stamina armatuur, een slimme en duurzame oplossing voor het verlichten van tunnels en onderdoorgangen. Het Stamina armatuur maakt gebruik van indirecte verlichtingstechnieken om verblinding te voorkomen en zorgt voor reductie van het licht-donker contrast. Door middel van lenzen die in het armatuur zijn verwerkt, ontstaat er een goede lichtspreiding die via het plafond en de wanden over het wegdek wordt verdeeld. Het resultaat is een prettig verlichte ruimte die aangenaam is voor de gebruiker en de omgeving. Het verlichtingssysteem is aangesloten op CityTouch en kan dus op afstand gecontroleerd en indien nodig aangepast worden.

De armaturen zijn voorzien van een extra kwaliteitsbeleving in de aluminium voorkap welke oplichten door de additionele leds erachter. Hierin zijn namelijk pictogrammen verwerkt die allemaal betrekking hebben op de functies die in het gebied Stappegoor aanwezig zijn. In totaal is er 32 meter aan armaturen geplaatst in de tunnel.

Installatie door Van den Heuvel Aannemersbedrijf

Website van partner

Projectmanagement door Dura Vermeer

Dura Vermeer is een onafhankelijk familiebedrijf met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur.

Website van partner

door MSI sign group

Website van partner

Locatie

Stappegoorweg, 5026 PA Tilburg, Nederland

Bekijk locatie op de kaart

Toegepaste producten bij dit project

Stamina

De Stamina is een hele slimme oplossing voor het verlichten van tunnels

Bekijk product

Specificaties

Co-creatie mogelijkheden

 • Aanpasbaar lengte/breedte
 • Afwerking in kleur
 • Coating voor zeeklimaat
 • Hoger dan CRI 80
 • Hoger en lager dan 3000K
 • Hoger en lager licht output
 • Integratie van een OLC
 • Integratie van een sensor

Andere projecten in Herinrichting

Station Alkmaar Shot 380

Stationsgebied, Alkmaar

Bij het nieuwe busstation heeft de Gemeente Alkmaar hoge masten geplaatst, voorzien van schijnwerper Shot 380 met OV-optiek van het fabrikaat Lamp Lighting.

Waalkade, Nijmegen

Nieuwe Stationsstraat Arnhem Lined

Nieuwe Stationsstraat, Arnhem

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nu

 • Hidden
 • * Verplicht veld
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.