Bruggen en onderdoorgangen

Oversteek, Nijmegen

In Nijmegen wordt er flink gebouwd aan een duurzame toekomst met nieuwe woongebieden. Modernista mag voor deze wijken al het Lowlander-armatuur leveren, maar ook het Stamina-armatuur verlicht nu de openbare ruimte in gemeente-Nijmegen.

 

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een nieuwe onderdoorgang onder de Generaal James Gavinsingel, beter bekend als de weg van stadsbrug De Oversteek. De nieuwe gebieden Hof van Holland en Woenderskamp zijn hierdoor beter en veiliger met elkaar verbonden. Het plaatsen van de juiste verlichting draagt bij aan veiligheid voor de gebruiker.

Stamina

Het ontwerp van de verlichting is gemaakt door Clafis in de opdracht van gemeente Nijmegen. Modernista heeft samen met de MSI-Sign Groep het Stamina-armatuur voor de tunnel mogen leveren.

De Stamina is een slimme en duurzame oplossing voor het verlichten van tunnels en onderdoorgangen. Er is gekozen voor dit armatuur omdat het gebruik maakt van indirecte verlichtingstechnieken om verblinding te voorkomen en zorgt voor reductie van het licht-donker contrast. Tevens gaf dit armatuur de mogelijkheid om één zijde te verlichten. Het armatuur geeft een goede lichtspreiding die via het plafond en de wanden over het wegdek wordt verdeeld.

De tien armaturen zijn vakkundig geplaatst door MSI-Sign Groep en Van Gelder Verkeerstechniek. Het resultaat is een prettig verlichte ruimte die aangenaam is voor de gebruiker en de omgeving.

door MSI sign group

MSI-Sign Group is een internationaal opererend bedrijf in lichtreclame en signing voor het gehele traject: van advies, ontwerp, productie en installatie tot en met onderhoud.

Website van partner

Installatie door Van Gelder Verkeerstechniek

Van Gelder Verkeerstechniek houdt zich als onderdeel van de Van Gelder Groep onder andere bezig met verkeersregel- en openbare verlichtingstechniek.

Website van partner

Locatie

De Oversteek, Nijmegen, Nederland

Bekijk locatie op de kaart

Toegepaste producten bij dit project

Stamina

De Stamina is een hele slimme oplossing voor het verlichten van tunnels en onderdoorgangen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van indirecte verlichtingstechnieken teneinde verblinding en een hoog licht-donker contrast te voorkomen. Het resultaat is een prettig verlichte ruimte die aangenaam is voor de gebruiker en de omgeving. Kenmerken Stamina • Voor tunnels en onderdoorgangen • Goede […]

Bekijk product

Specificaties

Co-creatie mogelijkheden

 • Aanpasbaar lengte/breedte
 • Afwerking in kleur
 • Coating voor zeeklimaat
 • Hoger dan CRI 80
 • Hoger en lager dan 3000K
 • Hoger en lager licht output
 • Integratie van een OLC
 • Integratie van een sensor

Andere projecten in Bruggen en onderdoorgangen

Stamina fiets tunnel verlichting

Stappegoorweg, Tilburg

In oktober 2020 is één van de eerste circulaire fiets- en voetgangerstunnels van Nederland geplaatst. De tunnel verbindt de gebieden Tilburg Centrum en Stappegoor...

Flut light verlichting van brug

Hanzebrug, Deventer

Oranjebaan Amstelveen

Meer weten over duurzame verlichting bij bruggen en onderdoorgangen?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

 • Hidden
 • * Verplicht veld
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.