Retrofit

Retrofit, gemeente Haarlem

Onlangs heeft de gemeente Haarlem een groot deel van hun conventionele verlichting omgezet naar led-verlichting met de retrofit unit. Met een retrofit unit is het mogelijk om bestaande armaturen om te zetten in een led-armatuur zonder dat het gehele armatuur vervangen moet worden.

Modernista heeft de led-units mogen leveren namens de Spaanse fabrikant Setga en Van Gelder Verkeerstechniek heeft de vakkundige installatie van dit project verzorgd.

Duurzame oplossing
Het project binnen de gemeente Haarlem bestond uit ruim 600 conventionele armaturen welke gedurende 4 weken zijn vervangen. “De huidige masten en armaturen waren nog niet aan het einde van hun levensduur, maar omdat de gemeente wel de overstap wilde maken naar duurzame verlichting, waren de retrofit units een juiste keuze voor dit project”, zegt projectleider Bas Pohlmann.

“Het installatieproces is heel vlot en zonder problemen verlopen. De binnenwerken van Setga zijn leverbaar met behuizing en zonder behuizing. Omdat de armaturen in woonwijken en langs hoofdwegen staan, is het belangrijk dat de armaturen snel vervangen kunnen worden. We besloten om 60 armaturen te laten leveren met behuizing, welke binnen 15 minuten in het veld vervangen kunnen worden. De binnenwerken welke eraf kwamen hebben we in onze werkplaats omgebouwd met behulp van de heldere gebruiksaanwijzing welke Setga ter beschikking stelt”, vertelt Bas Pohlmann. “Op deze wijze hebben we zoveel mogelijk van de materialen kunnen hergebruiken.”

Assortiment
De gemeente Haarlem is heel tevreden met het resultaat en de uitgevoerde werkzaamheden door Van Gelder Verkeerstechniek. Steeds meer gemeenten kiezen voor deze duurzame oplossing en Modernista stelt led-units beschikbaar voor een groot deel van het assortiment van de Indal / Industria armaturen, maar ook voor de armaturen van Schreder, SILL, Philips en HESS. Dit assortiment breidt zich in een rap tempo verder uit. De retrofit units worden uitvoerig getest in de bestaande behuizingen, hebben een levensduur van 25 jaar en worden uitgeleverd met vijf jaar garantie.

Installatie door Van Gelder Verkeerstechniek

Van Gelder Verkeerstechniek houdt zich als onderdeel van de Van Gelder Groep onder andere bezig met verkeersregel- en openbare verlichtingstechniek.

Website van partner

Locatie

Haarlem, Nederland

Bekijk locatie op de kaart

Toegepaste producten bij dit project

Retrofit led-unit

De retrofit led-unit is een compleet binnenwerk voor een armatuur, inclusief driver, leds en lenzen om de conventionele verlichtingsbron te vervangen voor een led-oplossing.

Bekijk product

Specificaties

  • Fabrikant SETGA
  • Materiaal GeĂ«xtrudeerd aluminium en RVS
  • Toepassing Kan overal toegepast worden

Co-creatie mogelijkheden

  • Hoger en lager dan 3000K
  • Hoger en lager licht output
  • Integratie van een OLC

Andere projecten in Retrofit

Retrofit-oplossing voor Zuiderzeetunnel

In opdracht van Stadswerk072 heeft Modernista een retrofit-oplossing voor de Zuiderzeetunnel in de gemeente Alkmaar opgeleverd. Dat betekent dat voor de compleet vernieuwde verlichting...

Vroondaal den haag Armatuur Dune en retrofit

Vroondaal, Den Haag

Led-vervanging Gemeente Amsterdam

Vragen of advies nodig?

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Vul je e-mailadres in en ontvang de digitale brochure direct in je mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.