Top 5 bijzondere projecten van Modernista

Modernista mag duurzame led-verlichting leveren voor meer dan 100 gemeenten. Stuk voor stuk zijn dit projecten waar we trots op zijn, maar we zetten hier graag 5 bijzondere projecten op een rij. Projecten welke bijzonder zijn qua opdracht, armatuur of uitwerking.

Project 1
Damrak Amsterdam


We gaan wat jaren terug met dit project. Geloof het of niet, maar dit was het eerste project dat we van een gemeente in opdracht kregen 😉

Het was een aanbesteding voor het project ‘Rode Loper’ in Amsterdam, de belangrijke weg van het centraal station naar de Dam, Muntplein en de grachten.

Modernista slaagde erin, in samenwerking met onze Spaanse leverancier Setga, het armatuurontwerp van Simon Sprietsma (Stedenbouwkundig architect) om te zetten in een kwalitatief hoogwaardig armatuur. De maatwerk aanbieding voldeed het beste aan de gevraagde eisen op het gebied van prijs, kwaliteit, uitvoering, duurzaamheid van de productie, materialen en logistiek.

Bekijk project


Project 2
Sint Annastraat (Via Gladiola) Nijmegen


Voor het gebied tussen het Keizer Karelplein en de Oude Groenewoudseweg in Nijmegen is gekozen voor het armatuur Way van de Deense leverancier Focus Lighting. De armaturen worden op 2 hoogten geplaatst op de speciaal door Nedal voor dit project ontworpen masten.

Tijdens de vierdaagse wordt de Sint Annastraat traditioneel omgetoverd tot de ‘Via Gladiola’ en wij zijn waren ook zeer verheugd dat we voor deze wereldberoemde straat de nieuwe led-verlichting mochten leveren. Ieder jaar is het weer een feestje wanneer de wandelaars van de 4 daagse hierover lopen.

Bekijk project


Project 3
Floriade Almere


Het project van 2021 is voor ons toch wel de verlichting voor het Floriade terrein. De omgeving deed een half jaar dienst als tuinbouwtentoonstelling en gaat nu als de woonwijk Hortus verder. Het unieke inrichtingsontwerp van het Floriade-terrein en de bijpassende verlichting had een belangrijke eis: een expowaardige uitstraling die ook prima als regulier straatbeeld past.

Geïnspireerd op de schetsen van Bureau ZUS heeft Modernista een eigen ontwerp voor de lichtzuil en armaturen gemaakt. Modernista kwam samen met Setga tot een innovatieve oplossing passend bij doelstelling van de Floriade.

“We wilden iets wat past bij de systematiek van de inrichting”, zegt architect Joan Almekinders van ZUS. “Dat werd een vierkante, blank geanodiseerde mast die mooi past op de maat en de lengte van de straten.” Beter nog, zegt Emil Bostock, ontwikkelingsmanager bij Amvest: “De masten passen precies in de twintig bij twintig tegels die we toepassen. Het is echt een kunst om dat uitgelijnd te krijgen, dus het is mooi om te zien hoe zich dat hier uit.”

Bekijk project


Project 4
Narbuccosingel Nieuw Vennep


De lichtmasten in Nieuw Vennep aan de Nabuccosingel is een kunstwerk wat al ruim 20 jaar bestaat. Het kunstwerk is hernieuwd door er duurzame led-armaturen op te plaatsen.

Voor dit project was het nodig om buiten de standaarden van armaturen te denken. We hebben een oplossing gevonden door twee Celtika armaturen middels een speciaal ontworpen T-stuk met elkaar te combineren. Daarnaast zijn de armaturen voorzien van gedraaide optieken.

Bekijk project


Project 5
Italiëstraat in Nijmegen


Soetegaerde is een wijk waarin privacy, en een groene kindvriendelijke uitstraling centraal staan. In een eerder project van de Waalsprong is de Lowlander armaturen familie al ingezet. Lowlander is dé standaard voor Nijmegen Noord. Sterker nog, het idee voor het maken van deze armaturenlijn komt voort uit de gesprekken bij de gemeente Nijmegen.

De Lowlander armaturen serie komt hier echt tot haar recht en dit project geeft een goed beeld van hoe het armatuur ooit bedoeld is.

Bekijk project
door hester

Op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen? Meld je aan voor de Highlight

+3185 876 95 71
info@modernista.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.